kränkning

jag blir chockad när jag hör föräldrar säga så fula ord till sina barn. dom kränker dom o jag förstår inte att man ens kan säga såna ord till barn. ja de är förskräckligt...


när vi kom hem från vår lilla tur till hälla å jag var ute o rastade peanut så åkte de förbi en man o kvinna i en bil o mannen körde vingligt som attan sen stannade dom till vid vägen o han sopa å på henne värsta smällen över munnen.

en annan sak som hände imorse var att jag var ute o gick på en längre promenad så såg jag en lös hund komma springandes från skogen. så jag följde efter den då den sprang åt ett helt annat håll. till slut fick jag tag på den o då visade de sig vara tantens hund som jag skällde ut häromdagen. så jag fick ta andra änden på peanuts koppel o gå dit dom bor, dom bor vid oss husen neranför. sen efter en bit kom tanten o eftersom hon ej hade koppel fick vi gå med dom hem o lämna honom.

jag vart riktigt irriterad på henne häromdagen iaf då hon brukar gå med hennes dotters o sin hund samtidigt o hon kan knappt hålla dom.  hursom helst kom vi i en korsning o hennes hundar började dra mot oss så jag tänkte att jag stannar väl då så hon kan gå förbi. tanten hade värsta problem o jag stod kvar. plus att jag hade liam med mig som cykla. då börjar hon gapa på mig att vafan går du inte för. då tände emma till på noll cylindrar. jag stod kvar för hennes skull så hennes hundar itne skulle dra omkull henne.. å sa de att hon kunde bett mig gå om hon så ville.. ja ja onödigt av mig att bli så förbannad men hon fick höra ett å annat.. hon lät sitt barnbarn gå ut med hundarna förut då drog hundarna omkull ungarna å drog fram till våran. som INTE gillade andra hundar..  o nu var de oxå hennes barnbarn som vart ute med hunden o den hade rymt.  inte kul om den blir påkörd eller skapar kaos i trafiken..



mot katrineholm

om ca 1timme åker vi till katrineholm å de första vi ska göra är att gå på bio, vi ska se toy story3.. lördags mys :)



Grattis världens bästa pappa

hipphipphurra på din födelsedag!

imorn åker jag mattias o liam dit o firar pappsen över dagen. det ska bli riktigt roligt!  jag ska snart ta o baka en marängtårta som vi ska ta med oss.... hörde att vi skulle få smörgåstårta också mums..

tjusdej

shiiiiit vad kul de var att spela idag.. =) weeeeei vi skrattade som galningar.  skit bra på Bellivue. 110kr/timme att hyra en bana sen 20kr per hyrt rakert.  dit kommer vi flera gånger helt klart.. :)


just ja jag har glömt att bädda  sängen.. snark bara ställa sig fint att göra de snart då..

redna fredag imorn vart tar tiden vägen? läskigt att de går så fort snart kommer min fina lilla prins vara en stor kille.. de får inte ske för fort.. varje dag är en guldgruva med mitt hjärtegryn...




nattinatt söta drömmar


badminton

nu ska jag snart iväg å spela badminton, de ska bli riktigt kul. de var några år sedan sist. =) sen idag kommer syster hit...

morsning korsning

solsken

härligt med sol ute man blir på mkt bra humör! nu ska vi göra en varsin smoothie här till mellis innan de är dags att hämta tvätten. skönt att ha tvättat upp en del kläder o sängkläder.. =) ska fundera ut vad de blir till middag idag oxå, ska göra nått smidit då jag o peanut ska på klickerkurs vid sju tiden. hoppas de är roligt o peanut sköter sig ;)

semifreddon var smaskig men mäktig o som sagt så borde man dubbla på passionfruktslagen..



tävling

jag är med och tävlar hos one chic mama
http://onechicmama.blogg.se/


Semifreddo med mockasmak och passionsfrukt

8 portioner
  • 1 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 4 passionsfrukter
Semifreddo:
  • 4 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 krm salt
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl starkt kaffe
Garnering:
  • 50 g hyvlad mörk choklad

Gör så här

Värm socker och vatten så att sockret smälter. Gröp ur inkråmet ur passionsfrukterna och vänd ner det i sockerlagen. Lägg blandningen i botten av åtta serveringsglas.

Separera äggens gulor och vitor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, vanilj och socker luftigt.

Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum i en annan bunke, vispa sist grädden i en tredje bunke och tillsätt kaffet. Blanda försiktigt ihop äggulesmet och grädde och vänd sist ner äggvitorna.

Fördela smeten i de åtta serveringsglasen. Låt stå i frysen minst fyra timmar och ta ut glasen 30 minuter före servering. Garnera med hyvlad choklad.

 

detta har jag gjort idag som jag o matte ska testa till filmen. vart väldigt lite passionfrukt så jag ska dubbla de nästa gång om jag gör om det..


klant

jag skulle göra smoothie här nyss till min o liams mellis. o tänkte inviga vår nya blender. de började lukta lite mysko o när jag sedan skulle lyfta upp den rinner de ur massvis underifrån så jag ringer matte å sger att den var trasig. då fråga han om jag hade vridit år botten hahah., de hade jag ju inte.. ;)

nu ska jag snart ner o posta kontraktet på parkeringsplatsen sen ska jag städa upp lite här hemma innan jag börjar med middagen.. idag blir de halländsk laxsoppa. den är så god..


japanska spetsklubbens inoff köping

brrrr vad kallt de har vart att spendera dagen i ett iskallt ridhus hela dagen. men utställningen gick riktigt bra jag är supernöjd med min lilla jordnöt. domaren var super trevlig oxå.

han fick 1a HP vilket är första placering, sen bir "bäst  i ras" valp och big "bäst i grupp" och hans domarutlåtande lät såhär

1a HP, BIG o BIRvalp rullar

Domar Utlåtande:7mån stilig mask hane med mkt kraft, mkt välprop, kraftfullt huvud, välansatta burna rosenöron. bred fin skalle m bra fåror. ngt oregelbundet bett, välvvalvad och ansatt hals. stabil top hane m välansatt svans. ok vinklar fram o bak. välvalvda bröstkors m bra djup. även överbyggd bak vacker päls o färg. välvisad





nerverna på plats

jag är inte så värst nervös inför imorn faktiskt! men de kommer nog hehe.  det är så roligt för det kommer vara en hundfotograf där som fotar hundarna så får man köpa ett foto som är 20x30 :)

jag är super sugen på en kopp varm choklad, så jag ska nog göra det och sen en smörgos med skivbar arbogapastej o västeråsgurka. yummieyay..



jobbig dröm

är inne i en känslig period just nu. gråter för minsta lilla. på ett sätt är de rätt små skönt på något underligt sätt.

inatt drömde att jag träffade Lotta o jag vart jätte ledsen å började gråta, hon sa att hon fortfarande levde men bara gömt sig. jag var så lycklig att hon finns kvar i livet.   de var ett lila sken på himlen o allt kändes så bra.. sen vaknade jag av att jag grät i sömnen







saknar redan min lilla prins.. <3 mattias o liam ska sova hos hans föräldrar idag o jag ska ju på utställning imorn så jag är hemma o ska klippa klor, tvätta hund o pyssla om honom lite extra idag. sen ska jag ha lite filmmys för mig själv ikväll. kan vara skönt ibland. men de där med att sova ensam skulle jag gärna hoppat ;)



Liam

liam o matte var ju på uroterapi för några dagar sen angående hans njure. dom hittade äggvita i urinet. vi måste ringa vårdcentralen på måndag för att göra en hälsoundersökning o se om de kan bero på om han har ngt virus i kroppen som vägrar ge sig, doktorn skulle iaf kolla på hans resultat o var de något att oroa sig för skulle dom höra av sig.. min lilla prins..

snark

nu har jag målat stolarna en vända till  o i läggskivan, nu kan man äntligen snart ta kväll.. är tvungen att aktivera peanut lite innan han ska sova bara.. imorn ska jag försöka börja med bordet så man blir klar någon gång, de tar sitt lilla tag.




fredagsmys!

idag pysslade jag lite på pappas födelsedagspressent på arbetsträningen!. efter vi var klara så gick vi ner på sportbaren o käkade lunch jag o johanna. hon är en himla go tjej. efter de åkte jag raka vägen till dagis o hämta lillis å sen har vi tagit de lugnt hela dagen då vi båda vart jätte trötta. nu sitter vi o kollar på harry potter och har lite fredagsmys..



hoppas ni har en trevlig kväll..

godmorgon!

idag sov jag till kl9 o matte som gick upp med liam hade somnat om på soffan så de var bara för mig att göra ordning liam. som tur var hade han fått frukost vid åtta iaf =) sen gick jag ut med peanut o nu sitte rjag o lyssnar på musik o ska fixa lite frukost..


min cykel har någon roat sig med o haft sönder mitt framdäck så jag måste ta bussen till arbetsrehab idag o Liam skulle bli hämtad tidigare idag på dagis för han skulle få följa med sin bästis Ivar hem o leka =) så han skulle hämtas hos dom vid 5tiden istället. vet någon som är väldigt glad över det =)  idag är de dagis foto oxå =) och jag sitter o nyser o nyser har nog blivit förkyld.  och idag är det städdag o syster kommer hit i em...




min jordnöt som nu är 7månader

tatuering




ni som bor i västmaland och är tatuerings sugna hör av er till killarna på Dont worry mama custom tatto i västerås...




http://www.dontworrymama.se/





ARTIST: DALMIRO






ARTIST: PIRRE





ARTIST: ZAK



ARTIST: NAUHI



'


ARTIST :FREJ




veckohandling

nu har jag o sandra vart på maxi o handlat mat. alltid skönt att fylla på matförrådet... hittade laban o labolinas nya tvål o schampo kollektion. så söta =)


sen har vi ätit lite revbensspjäll, kycklingvingar o lår o färskt bröd o potatissallad


till efterätt blir det lite I SCREAM.. ;)

nattinatt folks!


penseldrag

hundkursen vart inställd idag pga regnet så jag passade på att börja måla stolarna istället, var tvungen att ta en liten paus nu innan jag ska fortsätta..

här är färgen innan målning





köpte en vattenlöslig lack färg ifrån alcro. den luktar nästan ingeting så man kan måla med den inne. vilket är toppen.. nej dags att fortsätta innan man kan slappa ett tag sen väntar sängen..

drip drop!

oj oj vad de öser ner.. o idag börjar vår hundkurs hoppas de slutar regna tills ikväll annars blir de blött ;)



färg

vilken härlig färglad tvättstuga


önskar man hade en egen just nu. för nu var jag ner å skulle tvätta. den gråa var såklart trasig IGEN o den gula vill jag inte tvätta i så kläderna går sönder..


tralalalalaaaa önskar att jag kunde trolla just nu..

white

nu är bordet o stolarna hemma tack vare söta sandra som tog sig hit trots sin huvudvärk. edvin var här med mig medans hon o matte hämtade sakerna o han var inte glad på mig..sötis

jag o liam ska nog åka å köpa målarfärg till bord o stolarna o slip papper o sånt efter dagis tror jag... skulle behöva storhadnla oxå..

make you feel my love

When the rain is blowing in your face and the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace to make you feel my love

When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years to make you feel my love

I know you haven't made your mind up yet but I would never do you wrong
I've known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong

I'd go hungry
I'd go black and blue
I'd go crawling down the avenue
No
There's nothing that I wouldn't do to make you feel my love

The storms are raging on the rolling sea and on the highway of regret
The winds of change are blowing wild and free
You ain't seen nothing like me yet

I could make you happy
Make your dreams come true
Nothing that I wouldn't do
Go to the ends of the earth for you to make you feel my love
To make you feel my love



mini picasso

iförrgår satt jag o lillis o pysslade lite och han kom på att han skulle göra en tavla till peanut med medaljer han klistrade på. medaljer för att peanut är så duktig. =) cutie så nu hänger den på väggen ovanför hans hundbädd..


han målade o klistrade på en cansvasduk m ram..


smoothie

nu har jag ÄNTLIGEN fyndat en OBH nordica frutti. till våra smoothies. har haft de i tankarna i några år men de har stannat vid just tankar. de fick bli en i min favoritfärg dessutom. Limegrön..


har även köpt bordet o stolarna, måste bara lyckas frakta hem dom. :P de är ett runt köksbord med 4st pinnstolar eftersom de är grönt nu ska jag slipa ner dom o måla dom vita.. Lovley..





skogsbrus

ö
imorse tog jag o peanut en skön skogspromenad. härligt jag ÄLSKAR skogspromenader..

sen kom pappa kevin o joel hit o killarna är kvar nu o leker med Liam medans pappa o matte är ute på äventyr.. jag har spickat upp lite tavlor på lillis här idag. sen ska vi nog ut på en liten picknick senare idag.. jag hitta ett skit billigt köksbord med stolar idag men dom svarar ej Håll tummarna att jag får de..

hoppas er söndag blir bra!

hipphipphurra!

GRATTIS PÅ 6ÅRS DAGEN Loke!

fridayloving

idag på arbetsrehab skrev vi upp oss på en stockholmsresa som blir i slutet på november där vi får resa o inträde till moderna museet. sen efter de får vi hitta på vad vi vill innan vi åker hem.. sweet =)

efter jag hämtat liam idag kom mormor o moster hit o fikade o hälsade på, systeryster är på nollningsfest nu o jag o älsklingen ska äta revbensspjäll o gott som han kom hem med nyss.. ;) sötaste hade köpt den finaste muggen till mig hahaha en XXL storlek så jäkla bäst.. ;)


MAMMAS MUGG

ska rekomendera min o mattis nya favoritglass den är SÅ god. jag älskar citron i alla former vilket inte matte gör men denna tokgilla han oxå..

Glace Meringue LEMONCURD

nej nu är de dags att göra klart här innan film.. =)
nån bild bara för himlen var så fin här för några timmar sen


dags för sängen!

idag har jag haft en bra dag =) vi var o bowlade som sagt var o gissa vad? JAG VANN hehehe..

efter det så gick jag o johanna o tog en snabbfika innan de var dags att åka hem, o idag har de städats här hemma så nu är de fint här =) nu ska jag o syster gå o sova o imorn är de temaverkstad.. så himla kul..


nighty night sweet dreams

Bowling!

idag fick jag sovmorgon =) har vart ute o kastat lite boll med peanut oxå så han fått ut lite energi tills han ska få vara ensam idag. idag har jag först möte med min kontaktperson o sen ska vi åka och bowla med arbetsrehab.. och på em idag kommer älskade syster hit. Städdag ;) hon ska sova här imorn oxå då hon ska på nollningsfest..



ha en bra dag

vila mjukt marcus jannes

jag satt å läste igenom flaschback tråden idag, inte hela men bra många sidor iaf. usch vad hemska människor det finns. en vilsen trasig människa som söker efter hjälp o folk hur faaaan kan dom? mår riktigt illa efter att ha läst. o dom som sett alltihopa har mage att skriva sjuka kommentarer.. vila i frid du  unga kille o hoppas din familj finner sinnesro igen efter detta..




bake a cake

idag har vart en riktigt CRAP DAG.. började med en riktigt hemsk dröm som följt mig hela dagen. så har min stress kommit tillbaka sen jag började på arbetsrehab så vissa dagar kan jag knappt sitta eller gå för de känns som jag vickar åt ena sidan. å lutar jag mig framåt känns de som jag faller framåt fst jag står helt still..

hursomhelst så bakade jag o liam två satser kärleksmums för att fördriva eftermiddagen idag.. de gick sisådär hehe de började med att vi hällde ut allt kaffepulver när vi skulle göra kaffe, sen kläckte jag ett ägg i sockret o de var ruttet, de stank nå fruktansvärt, men till slut så flöt allt på =)




nu ska jag aktivera peanut med lite lekar sen är de soffan som gäller innan de är dags att sova.. nattinatt

hemsida o utställning!

http://bulleye.webs.com/ jag har gjort en egen hemsida till peanut...


och idag har jag även anmält Peanut till

Japanska Spets

klubbens inofficiella utställning 24 Oktober 2010


det är i ett ridhus och är en jätte mysig utställning.. =) me like



lördag & söndag

igår var jag o hälsade på pappa m familj. hade jätte trevligt. var hemma hos dom innan vi gick ner en vända till pappas nya jobb d'är han jobbar som lärare för plåtslagare o sen gick vi en vända på stan innan pappa bjöd på mat på harrys. det var jätte gott o jag tror inte jag har vart så mätt på år å dagar som jag var efteråt.jag åt harrys goda filetallrik med idaho potatis rödvinssås chilibearnes o ungsrostade grönsaker o vitlöksbröd med tjaztziki till.. namnam till efteråt åt vi rabarberpannacota med färska bär och caffe latte.. jag har aldrig ätit pannacota förut men cheeeeses vad gott de var, efter de började riitta jobba å jag å pappa somnade båda två på soffan sen var de dags för att åka hem. sen hade jag en trevlig kväll med jonte sandy o matte vi kollade på idol ifrån fredagen..

och idag så har vi fart o firat sandras födelsedag o jag och sandra var på en loppis dom hade i deras område jag hittade ett par elefanter från thailand. dom var sååååå fina. nu hänger dom inne i sovrummet <3
här kommer lite bilder ifrån idag. vi vart ett heeeelt gäng men de vart inte så många bilder..















mitt loppisfynd




nej nu ska jag ta en kvällspromenad med min fina lilla jordnöt innan jag o älskling ska ha lite filmmys..


pappsen!

nu är tågresan bokad, imorn åker jag o hälsar på pappsen o familj över dagen de ska bli riktigt trevligt.. =)

nu är Liams storebror jonatan här med sin tjej o dom ska vara kvar hela helgen. liam är jätte glad o de är vi oxå såklart alltid roligt o träffas de blir allt för sällan..

trevlig fredagskväll.


konst/läns museet

idag på arbetsrehab var våran grupp på konst/läns museet. var bara en kille med o jag sen 2 personal varav den ena gick på möte efter halva tiden. alla andra var sjukskrivna. det var iaf ett roligt besök. jag har ju aldrig vart där förut, nu är de ju iofs rätt nyöppnat men jag har inte vart på de gamla heller. när vi var klara vart vi bjudna på fika där. tog en latte o en äppelpaj. pajen var riktigt god, med mandelmassa o nötter i. sen efter de hämtade jag liam, så åkte vi o köpte en vardagsrums matta å sen hem där syster redan hunnit,. så städades de o så. o nu på kvällen har jag vart med sandra på ica maxi. så nu är de dags för lite film mys här med syster o hjärtat.. redan fredag imorn å jag har tema verkstad, vilket är jätte roligt..




en bild på gamla konstmuseet, dom hade lite små creepy konst som tex denna tavla som ser ut som ett dumpat lik.  inget som tilltalade mig i dom bilder de såg ut som lik o liknande saker.. de syns dåligt här på bilden, men de är väl kanske tur de haha



trevlig kväll.. kramar

böcker!

idag fick både jag o liam nya böcker! jag är med i en bokklubb åt Liam å han vart superglad när de ena var en bilbok. =) så fick man med en målarbok oxå med olika slags fordon. o jag fick en hundbok av mattias den man fått köpa med till expressen varje tisdag. detta var sista delen..






min lilla peanut


jag är så glad tralalalala.. jag har en mega hemlis.. =) så nu är de bara spara pengar o leva snålt som attans i i några månader.. =)

nu ska jag snart göra tea o hoppas på att mattias vaknar till liv. han sover som vanligt när han lagt liam ;)

mango o jordgubbs smoothie

idag efter dagis cyklade jag o liam tillsammans i 45min han är så duktig som orkar. =) så nu har jag precis gjort mellis som vi ska äta sen ska jag börja dona lite med vissa saker här hemma. såna mys saker..


jag kan varmt rekomendera detta supergoda knäckebröd

RYVITA.  dark rye





Liam o jag

har köpt oss ett par likadana ryggsäckar. fina va? =)



söndagsutflykt

igår åkte vi till ica maxi o köpte med oss fika för att åka ut till björnö på picnic. solsken fick vi oxå men det blåste en hel del.. här kommer lite bilder















beauty


RSS 2.0