nyår

idag är de sista dagen på detta år. jag är nöjd med året som gått o ser fram emot ett nytt år med mina fina killar, vänner o familj. i dag em/kväll ska vi fira nyår med johanna robin svante o birgitta o äta gott o smälla raketer o skåla in de nya året med bubbel..



inatt bakade jag en marängtårta, men vi kom på att de är lika bra att göra en till så nu är den andra i ugnen o nu ska jag börja göra ordning kvällens dessert som blir pannacotta med vit choklad o blåbär som topping..


till förätt ska vi äta toast skagen, till varmrätt blir det oxfile med nån slags potatis, vi kan ej bestämma oss för vad.. hehe..


önskar er ett gott nytt år!

smuts

har nyss gjort rent en gammal tvättmaskin matte köpt av sandra o adde, som dom fått med när dom köpte huset.. ujäck vad jobb de var att få rent den å den var riktigt dirty,men nu ser den lite finare ut men vette tusan om man kommer kunna få bort lukten i den. i övrigt ser den ju fräsch ut o jag hoppas doften försvinner då blir jag överlycklig om man kan få tvätta lite,. ska iaf börja spara till en ny tvättmaskin..


vi har vart förkylda hela veckan jag o liam, o orken finns inte riktigt där men igår tog vi oss ut o åkte lite pulka.. de var riktigt roligt o liam skrattade som en tok.. mysigt att se :)

i em ska jag städa upp lite här hemma inför nyår. sen ikväll ska jag baka en maräng tårta tills imorn..


wish me luck.. jag önskar mig en hemlis just nu lalalalalalaa..






Julafton

Julen hos oss har varit riktigt mysig.. de finns inge mysigare än att se lyckan i liams ögon.. :) jag har fått så fina julklappar oxå från hela familjen ramstedt o liam är nog mer än nöjd =)    vi var hos mattias syster evelina m familj på julafton sen följde johanna o robin med oss hem o sov över här o vi spelade brainstorm på natten o sen åkte dom hem en sväng på dagen igår å kom tillbaka på kvällen igen o då spelade vi galenpanna o idag har vi vart hemma hos sandra o andreas o barnen o birgitta o svante o robin o johanna kom oxå dit vart bjudna på god fika o öppnade julklappar vi fick så fina av dom oxå tusen tack :) ..


nu ska jag snart börja baka för imorn kommer pappa riiitta kevin o joel hit. ska göra kokostoppar, mandelmusslor o after eight kladdkaka tänkte jag.. hoppas de lyckas jag är ingen top chef när de gäller bakning *skrattar gott*

kramis

god jul!

nu är klapparna o granen klara.. jag o liam klädde granen på dagen o nu har jag precis slagit in de sista julklapparna mattias kom hem med ikväll. =) mattias håller på att göra julskinkan o jag ska gömma våra morgon julklappar o göra lite glögg o snart kan man mysa ner sig i soffan en sväng innan vi ska sova.. =) underbara jul




GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA!

pepparkakshus

idag fick liam göra sitt egna första pepparkakshus. jag skulle då sätta ihop delarna o de var ju mitt första oxå så vilket spektakel de var hsha.. :) men liam har designat allt jag fick bara dra dom raka sträcken på taket o så. :) så nu står de på hans julbord inne i hans rum. de luktar pepparkaka där inne.. Liam han verkligen störtälskar julen å de är som de ska vara så jag är nöjd


sen har vi slagit in lite paket o så o bara myst nu har vi tagit in julgranen så man kan lägga under alla julklappar under den för jag vet inte vart jag ska lägga dom längre. men vi ska vänta o klä granen tills imorn dagen innan då vi ska göra julskinkan oxå o sen ska vi mysa tillsammans med liam innan han somnar o de ska bli så mysigt..

mattias var ju ner nu på kvällen o skulle köpa dom sista julklapparna men han hann tyvär inte klart han heller hehe så jag ska åka ner imorn å köpa de sista åt honom..



bio

flmen var bra me like dessvärre var vi tvugna att springa ut därifrån till bussen så vi missade 10 min  på slutet så vi fick en liten skrattattack när vi var tvugna att gå för när jag klädde på mig råkade rebecka böja sig fram samtidigt så vi nocka varandra.




nu ska vi dricka lite tea o mysa lite i soffan.. de är ju så kallt ute brrr så skönt att krypa upp i soffan när man vsrt ute =)

bio o tomtenatta

nu ska jag snart ner på avslutning på grundlydnaden med peanut. min syster har varit här i stort sett hela dagen o likaså stacy som nyss har blivit hämtad.  efter kursen ska jag åka hem med peanut sen byta om och åka ned med syster på tomtenatta o köpa de en morgon gåva till mattias o liam o sen ska jag o syster gå på tron legacy 3D =) ser fram emot en trevlig kväll :)



stockholm

igår kom johanna o kida hit vi satt o snackade o vips hade kl blivit ett å jag hade inte ens packat klart så de var abara sätta fart halv tre kom jag i säng o skulle upp halv sex för halv sju skulle vi åka..  3timmars sömn är inte min sak men de har gått förvånadsvärt bra ändå ;) vi fick iaf lite busväder att åka i men fram kom vi. :)
skriver mer om hur de gick sen för nu är jag sååå trött  o jag har även storhandlat med sandra nu på kvällen så de känns riktigt skönt så nu har jag precis gjort räkmackor o tea till mig o matte så ska vi se på film o slappa innan jag ska knoppa.. nattinatt

zäterdääj

hello vi har nyss kommit hem från våran vända ute på erikslund. stans baksida om ni frågar mig ;) har letat efter utställningskoppel tll peanut då jag lämnade tillbaka de andra nya jag köpte då jag inte trodde han skulle kunna medvara imorn.. men till slut hittade jag ett någorlunda men till ett väldigt bra pris därimot :)  ska ta o dammsuga upp lite här o göra rent toan osv o snart dyker gästerna upp.. köpte även två ramar till liams dagisfoto o peanuts foto...



trevlig lördagskväll..

22 Bullets!

ville bara rekomendera en sjukt bra film.  22 Bullets med Jean Reno



nöjd tjej

jag o liam har nyss slagit in lite julklappar som jag haft liggandes o sen de få jag hittade på stan. är rätt nöjd med de jag hittat hittills men har en heeeel del kvar ska snacka ihop mig med matte vad vi ska köpa till dom på hans sida oxå.. :) älskar julen de är så mysigt att ge dom man tycker om julklappar..
<3


johanna som äger peanuts syster kida ringde mig för ett tag sen. har bara träffat henne en gång men vi snackar lite på facebook ibland o hon är störtskön, hon kommer hit imorgon o sover över här så tar vi sällskap till stockholm o hundutställningen som är på söndag. vi lär åka halv sju o fråga mig INTE hur jag ska få upp mattias så tidigt haha kommer bli problem så långt vet jag iaf. liam ska sova hos faster johanna o robin som är sååå snälla att ställa upp..



liam hade satt på peanut solbrillor när jag snackade i telefonen o peanut gillade de :) haha




peanut i sitt nya täcke..

julklappshandling

stacy skulle vart här lite extra idag men ullis hade migrän igen så det vart inget så jag o liam ska åka ner på stan o möta faster johanna.  Liam ska få köpa en valfri julklapp till sin pappa oxå.. kan bli spännande, han drog några förslag som jag ej kan uppfylla, de var en kanin, råtta eller bebishund som heter superhero. :)


jag vet iaf vad pappa mattias ska få från min o liams gemensamma julklapp :)

kramis

julbord inställt

jag hoppade över julbordet ändå ikväll då liam inte alls var pigg när vi var hos veterinären så han är nog inte helt kry än, så jag o liam har ätit pizza o bakat julkola med choklad smak i nyss som snart ska skäras o förpackas, sen ska han i säng o jag ska slå n lite julklappar o dricka lite glögg :) mys med jul..


Limekola som vi gjorde igår :)

Julbord med show

idag ska jag o grabbarna på dont worry mama costume tattoo ut o äta julbord på brukshotellet i halstahammar där therese är med i danshowen. =) de ska bli grymt kul o skönt att komma hemmifrån ett tag..


snart ska jag o liam äta lunch o sen åka iväg till veterninären för koll om hans infektion lagt sig..

piggelin

idag är liam utan alvedon eller ipren o är mkt piggare o de är skönt att se :) han står o diskar nu, hundarna härjar loss o jag ska göra pannkaka han får de idag igen till lunch, tänkte att han likagärna kan få de när han fortfarande är känslig för ätandet..

nu väntar stekpannan..

nannydog

min söta lilla jordnöt har tagit hand om mitt finaste hjärta nu när han är sjuk.. när jag skulle lägga liam så gissa vem som är först på plats jo peanut



Liam låg o rörde sig så jag frågade om det kliade på honom, då svarade han : nej jag kliar på peanut så han kan sova. jag somnar nästan hela tiden för han är så mjuk. han kan få börja sova i min säng mamma som ett gossedjur.. :)




chili

nu ska jag göra ordning en stark chili con carne här hemma med vitlöksbröd o pizzasallad..jag är så hungrig... tar ut lite mat åt liam innan jag gör de allt för starkt, han har iaf fått i sig 2pannkakor idag som han önskade sig till lunch..


jag är så glad att liam fick sova hela natten. han höll på att somna här i soffan igår vid elva tiden, eftersom han har så ont o haft svårt att sitta på toa ringen så har han fått kissa i duschen dessa dagar så jag tog in honom dit å då somna han sittandes på huk, lilla hjärtanet.. men sen sov han ända tills kl 11 imorse :) o sen var han vaken till strax efter två o sov till fem så nu är han nog på bättringsvägen trots allt.. :)

stacy har varit här idag o de har gått jätte smidigt trots våra sjuklingar.. sen så kommer matte snart hem med våra nya hundtäcken ska bli spännande o se om peanut kan ha dom. =)

trevlig kvällning...

nattgos

Lillprinsen vaknade rätt snabbt efter jag lagt honom, sen gick jag in dit igen o han somnade rätt snabbt men efter ca 5min vaknade han igen o då tog jag upp honom så vi har kollat på film o gosat lite men nu är de snart dags att gå o lägga sig igen. natten kommer nog bli relativt sömnlös så de är tur att jag har fått vilat hela dagen idag..  Hoppas de snart går över så han slipper ha ont..

hjärtegrynet

Liam har de inte roligt just nu! igår vaknade han efter mindre än en timme när jag lagt honom sen var han vaken några timmar innan vi la oss igen men sen så var han i princip vaken till kvart i sex imorse då han sov till kl 9 utan att vakna igen. han har ju vattkoppor överallt öga hals i öron o överallt annars förutom underarmar o fötter..  men han har så ont i halsen o de rinner saliv ur munnen stundvis på honom.. mitt finaste hjärta..

peanut är oxå dålig han har ju fått förhudskatarr oxå som jag ska göra rent i en vecka å de rinner blod därifrån stackarn..



peanut känner nog att lillhusse är väldigt dålig för han ska ligga på honom hela tiden..





idag har vi bara legat på soffan vi lekte ca 10min på liams rum sen orkade han inge mera..

sjuklingar


tycker så synd om Liam just nu, han har jätte ont i halsen o har en hel del stora blåsor i gommen o munnen. inte lätt för honom.. han har även vattkoppa i ögat oxå..   han är inte alls piggelin idag.. snälla johanna o robin var barnvakt o dalmiro var så snäll att köra oss o hämtat peanut.. som jag har setat o gråtit idag för jag ej fått tag på skjuts. de värsta utav allt är att jag måste tillbaka på torsdag..




mina fina killar... kärlek <3

ÄNTLIGEN

efter att ha messat o ringt de flesta tänkbara skjutsar hade jag gett upp, skulle ringa o boka taxi men då ringde matte dalmiro o han var snäll att ställa upp o köra oss till strömsholm o hämta peanut..

ska bli så kul att få hem honom.. =)

peanut på strömsholm

idag har jag o emma setat på strömsholm i 5,5 timme. hon var så snäll att åka enda från fagersta för att köra oss.. fina du. peanut mår inte alls bra o fick göra en liten operation men var så infekterad så ska tillbaka igen i vekcan för att göra klart det hela.. imorn hoppas jag på att få hämta hem min finis..  jobbigt att se honom ha så ont...

min finaste vän

heter Emma Lembra ;)



nu väntar jag på henne som är så snäll att åka ändå från fagersta för att köra mig o peanut till strömsholms djursjukhus..


är orolig för både honom å kai som ligger på sjukhuset..

kvällning

nu är de filmtime sen är de dags att sussa.. idag har stacy vart här o idag märktes de tydligt att dom börjat vänja sig vid varandra..   annars har de inte hänt ett jota idag riktigt trök dag.. imorn ska jag o johanna åka till hälla det ska bli skönt att komma ut lite bland folk.  arbetsträningen har stängt imorn för planering..  jag ska iaf köpa ett nytt läder koppel o halsband o sen nya byxor tills utställningen. jag fick papperna idag. det var 133st staffar o vi ska in som nr 10 i ringen det är alltså direkt NERVÖS.. ca 1 vecka kvar.




nattinatt

miljöträning

idag har vi kört miljöträning på hundkursen vi var på centralstationen gick upp bland gångarna där o tränade kontakt övningar, träna hiss för dom som ej var vana. sen gick vi till torget i skrapan o hade platsträning, sen gick vi till punkt och hade fot o koppel träning o sedan avslutade vi med lite cirkuskonster ute på stan. sen var de ju träning för hundarna att gå fint med varandra runt  på stan oxå.. tiden bara rusade iväg o de var riktigt roligt..  nu ligger peanut o snarkar högt, han har vart med om mycket idag tagit hand om en liten busig valp o sen alla intryck på stan nu..

fina små pälsklingar






nu väntar jag på att matte o liam ska komma hem från stan, hjärtat ringde nu o fråga om han skulle köpa med sig middag till mig. som ALLTID slarvar med att äta själv hehe.  mattias är så snäll på alla sätt.


pusspuss

julklappar

nu är jag klar med julklapparna till Liam, syster  riittas o pappsen, nu är det några till bara som ska fixas.. =)det får bli en heldag på stan framöver. vet iaf vad älsklingen ska få...

julen är så mysig.. nu är stacy här å dom två håller på att busa loss här..






hundarhundarhundarhundarhundar

hundar är mitt absolut största fritidsintresse..

här nedanför är de två äldre bilder på den  rasen pitbull som även den kallas nannydog precis som staffen för den är så barnvänlig o har gjort sedan den uppfanns.. jag skulle lätt kunna köpa mig en ny pitbull men för att få tag på en renrasig måste man importera.. 




måbra helg!

denna helg har vart den bästa på länge.. har bara myst och tagit det lugnt..  ilördags vart vi sena med lussebullarna förns elva tiden på kvällen, o efter det väntade vi på killarna som skulle komma hem så vi satt o tog de lungt bara. när dom väl kom hem så åt vi räkmackor o såg film.

på söndagen var liam vaken med johanna o robin så jag o matte vart bortskämde med att sova till kl 10. och vid elva tiden kom mamma o kai o hämtade liam för att åka å äta på mc D o sen åka vidare till busborgen. Liam vart skitglad kan jag säga =) lillprinsen

så vi vuxna åt väldigt sen frukost med färskt bröd som killarna åkt o köpt å gott pålägg från charken o sen varm choklad med grädde o kollade på " så mycket bättre"


nu hör jag att matte kommer han är så snäll som erbjöd sig att hämta liam då jag inte kan gå på benet  så långt än.. så hörde jag att han köpt med sig en kycklingrulle från mangami. jag är så bortskämd som har honom..

pyjamas party!

inatt ska johanna robin o hampa sova över här.. så om ett litet tag kommer dom hit. då ska vi äta middag, baka lussebullar å se film <3

vi kom hem för ett tag sedan från pulka turen.. vi åkte moppe alla fem haha.. matte skjutsade liam *han har vinterdäck* o johanna åkte med robin o jag åkte ensam.. de var väl tur för jag gjorde världens vurpa fick hela moppen på ena benet o sen flög jag iväg en bra bit så nu har jag svårt att gå. de gör riktigt ont. men backen vid gryta är ju grym pulka backe :)


nu ska jag klä på mig här innan dom dyker upp..

trevlig kväll på er =)

lördagsmorgon

Lillis vaknade halv nio idag o så gick matte upp med honom sen låg jag o drog mig till nio och efter det tog jag o peanut oss en skön skogspromenad. jag ska snart äta keso med äpple o kanel o efter lunch ska vi åka till johanna o robin o baka lussebullar o åka pulka..




drömtydning

de sista dagarna har jag drömt att jag faller o vaknar av att jag rycker till. sökte på google vad de stod för o det stämmer verkligen in på mitt liv just nu

FALL: du drömmer att du faller. enligt freud är detta en vanlig dröm med ångestkaraktär och kan tydas som att drömmaren är rädd att begå ett moraliskt felsteg, förlora sitt arbete eller sitt goda anseende.

det kan även tolkas som att du omedvetet känner det som att du förlorar greppet om en situation i ditt liv (kan antingen vara kärleken, ekonomin, arbetet famijlen/vänner)


sånt här är väldigt intressant tycker jag =)

 


skönt med helg

det är så skönt med helg nu =) snart kommer mattias hem med kycklingrullar från mangami o ikväll läs vid tolvtiden ska vi nog göra räkmackor. vi är som sagt var nattdjur..





tog en vända med syster på stan idag när hon slutat skolan o jag arbetsträningen.. köpte klistermärken till liam som belöning efter toabesöken..  nu ska vi vuxna äta sen ska jag ta en promenad med finaste jordnöten.... trevlig fredagskväll

finner inga ord

doktorn ringde mig för ett tag sedan angående liams njurar.. de såg inge bra ut.. det gör SÅ ONT I HJÄRTAT jag vill bara skrika rätt ut allt jag kan slå sönder nått få ut mig all smärta..

city

nu har ja o syster kommit hem från vår tur på stan.. har vart till doktorn o det vara svamp jag hade fått. vanligt att få det där tydligen det skulle gå över på mellan 6-8 veckor.. sen vart jag bjuden på /frukost/lunch av hjärtat på waynes o efter det mötte jag syster så vi gick o kikade lite. köpte en kortärmad kofta med en svart långärmad under på lindex o en mössa till liam. det var 50% på koftor skjortor o så nå mer vilket jag ej minns, så jag fick koftan o tröjan för 250kr det är ju ett riktigt kap kan jag tycka.. morsmors!




hosthost

just nu är mattias på utvecklingsamtal för liam. jag stannade hemma utifall de jag har är smittsamt. sköterskan sa att de oxå kunde vara torrexem bara men vi får se när vi väl kommer dit =) har tid där kl halv elva sen ska jag ner o kolla på denna kofta på gina tricot eftersom vi ska köra samma färg på kläderna på utställningen o alla mina gråa koftor är utan fickor.. hoppas på att få med mig någon att ta en latte med ;) kramis



utslag

iförrgår såg jag att jag hade ett rött märke mellan bröten som flagnat lite, idag när jag kollade hade de växt ganska mkt o hittade även 15 andra på brösten o under. vissa är större men de flesta är hittills väldigt små men alla har som flagnor i mitten.. vad de är vet jag inte. de första jag tänkte på var bältros vilket jag haft när jag var typ 11 eller nått..

stor o liten

ser ut som peanut är en jätte men han är ju liten han oxå :)

RSS 2.0