mina fina killar..


idag gick jag ut med mina favorit killar till vår mysa miniskog med lekpark.










mysig söndag!

har haft en ubermysig söndag.  liam sov till halv nio lillplutten men de brukar han göra vanligtvis vilket är jätte skönt för mamma som är megaseg på mornarna ;)  sen kom eve o adde med god tårta. andreas fyller år imorgong eller idag blir de nu hipphipphurra på din födelsedag

sen åkte jag o emma ut o jag har haft  jätte mysigt med min finaste tjej.. 

grattis andreas =)

kärleken till sitt barn

det finns inte ord som räcker till att ens försöka beskriva den känslan. den är otillräcklig.. Liam är så underbar jag bliir varm av bara tanken..

idag har vart en sån mysig dag med saga loke o liam. dom är så gulliga tillsammans liam o loka kramar o klappar på varandra hela tiden å berättar hur mkt dom tycker om varandra..

vi har haft lite filmmys här på kvällen, jätte mysigt med en hel hög barn ihihhi.. liam har vaknat två gånger redan för han har ont så nu sover han i våran säng istället.. jag ska snart gå å sova jag oxå.. nattinatt

Zebra!



zebror är bland de vackraste djuren tycker jag









kusingänget

för ett tag sedan kom kusinerna Loke o Saga hit som ska sova över här tills imorgon och Liam vart överlycklig över att få ha sovisar här.. ikväll ska vi göra lite popcorn o se nån rolig film tillsammans o mysa lite innan dom ska sova..
gamla bilder

min lilla sjukling!

då var liam sjuk igen lillplutten. han har vaknat till o från inatt o imorse gick han upp vid sju o hade ont i huvudet o sa att han hade haft de inatt oxå.  igår kunde vi inte borsta tänderna för han fått förkylningsblåsor igen. så tog vi tempen nyss å då hade han 38,2.. det har vart mkt sjukdomar nu sen han började dagis igen efter sommaren..



kvarter igor

imorse när Liam åkt till dagis så åkte jag och älsklingen ner till nya gallerian igor.. FINT..=) tummen upp.. ;) vi käkade en varsin fullkornsbagel o en stor kopp latte. namnam. sen köpte vi skor åt liam. dom matte köpt häromdagen var för smala så han kunde ej ha dom men vi hittade ett annat par viking goretex, HOPPAS han kan ha dom.. sen fick han även ett par timberland känger som oxå är waterproof, kommer inte på de svenska ordet ;)det var halva priset på timberland kängorna..dom kan man ju ha på vintern oxå när de inte är för kallt, bara man har en ullstrumpa i så.




nu ska jag kika klart på topmodel sen ska jag ut med peanut o sen hämta hem min älskling o ikväll blir de fredagsmys för hela slanten.. =) längtar tills idol..



tvättis

idag åt jag o matte ute mat. detta är helt klart min favorit utemat. mangiami tror jag de heter ;)

det är kyckling lök sallad jalapeno o sås i denna å den är så god..yamyam




håller på att tvätta liams jackor nu så dom kan åka ut på annons..de tar emot men lika bra att inse att dom inte kommer till användning, om han inte ivll ha dom som bolero vill säga..

jag har gjort en kladdkaka oxå tills ikväll..



Recept

Ingredienser:
100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
1tsk salt

170°c tills den är i önskad konstistens, jag gillar inte när dom är kletiga utan jag vill ha dom mer segaktiga. så nu står den i kylen o segar till sig..

nyttiga torsdag *hosthost*



skogspicknick

efter jag hämtat lillis på dagis så åkte vi ut till en lekplats som ligger på en liten mysig skogsplats =) de är mega mysigt där med lite berg o sådär =) innan de var jag ute med peanut och lekte lite i skogen å lät honom klättra på stenar o berg. goodie good för muskler o balans..


nu håller både jag o liam på att somna. gäääsp. idag är de tvättstuga vilket ska bli skönt, har världens berg med tvätt.. och jag har även sålt liams två par vinterskor från förra vintern idag.. =) ska nog börja sälja av liams ytterkläder.


nej nu ska jag pyssla lite med Lillis.. kramkram

ullared

jag vill åka till ullared o shoppa shoppa shoppa..

älsklingen!

idag har mattias köpt ett par höst/vår skor åt liam. fick ett mms på dom o då såg jag att de var rosa o lila detaljer vilket både matte o pirre missat ;) så han åkte ner till ryns o skulle byta men dom hade inge "kill"färg i samma sko så de fick bli en viking goretex sko istället. synd att dom inte hade samma eftersom killfärgerna var 200kr dyrare om man ville ha med kardborre. en lätt luftig sko som är perfekt när de blir lite blött o fuktigt ute..



detta impremeringsmedel kan jag lätt rekomendera. dom brukar ju lukta starkt.. detta luktade ljuvligt.. luktade som en smaskig parfym ;)


kiwi all protector. =) tummen upp!


iaf så har jag vart på sista träffen på arbetsträningen. nu är schemat bokat, i början kommer jag gå tors em o fredagar några timmar.. =) nästa vecka drar vi igång på riktigt =) trevligt..

kramkram

hjärtegryn <3

det finns ingen finare än dig. vad som än händer och sker så kommer jag stå bakom dig och stötta dig.. you rock my world

peanut!

här är 3e gången vi tränar med apportbocken vi tränade en snabbis imorse oxå å då efter ett litet tag så lyfte han den med munnen o då klickade jag fort o så provade han sig fram några gånger och då började jag med att kasta iväg den en kort bit som här på filmen.. =) duktig kille =) filmen är väldigt dålig då den är filmad med mobil..

just ja

glömde att skriva att logopeden tyckte liam var jätte duktig att prata och att han hade ett stort ordförråd för att vara 4år o kunde komplicerade ord. =) roligt att höra.. =)

Logopeden!

idag var vi på vårt första besök hos logopeden, liam var jätte trött för jag kom mitt i deras vilostund på dagis då dom läser efter lunch så han vart jätte blyg men efter ett tag kom han igång. vi fick spela bamse memory. och sen fick liam kolla på bilder o säga vad de var och sen plocka leksaker ur en tygkasse  medans hon skrev upp hur han uttalde det och till sist så fick han leka lite med bilar medans hon pratade med mig om hur jag fyllt i papperna jag skulle fylla i.. 3 gånger till ska vi gå där för att få lite tips om hur vi ska rätta till hans tal..=)

efter det åkte vi ut till hälla en sväng liam fick ovanstående byxor o en långärmad tröja o kalsipper..

nu har jag fixat alla kort från utställningen o lagt i mapp som jag ska skicka över till sandra imorn.. fredda filmade oxå å sandras pappa  skulle fixa en skiva åt mig =)  riktigt roligt =)

nu blir de lite myskväll.. puss

apportbock

idag har jag börjat klicka in peanut på apportbocken


jag har ju aldrig klickat honom eller använt apportbocken, men det jag gjorde var iaf att ta en näve hundmat som godis. lägger bocken på golvet. eftersom det är första gången så kan det ju ta ett tag innan han förstår vad han ska göra. men det är bara att vänta ut honom. inga ord eller tecken alls ger jag. sen direkt han luktade på den eller rörde den med tass eller nos så klicka jag direkt och kastade en godis breve honom samtidigt.  eftersom dom ska bära den med munnen till slut så är de ju bäst att klicka in på att dom rör den med nos. men i början så klicka jag ändå för att markera att de är rätt.. sen är de bara vänta ut tills den prövar sig fram till nosen.

har hunden svårt för att förstå vad den ska göra så kan man ju flytta på apportbocken och lägga den en liten bit ifrån för att göra den mer intressant. =) peanut fattade ganska fort vad han skulle göra.  och nu ska jag träna likadant små korta pass tills man går vidare till nästa steg..  men man ska som sagt var inte berömma heller med ord utan att klicket och godisen som dom får direkt vid rätt beteende är belöningen..



halsband o koppel

nu har jag beställt nytt koppel o halsband till pinutten! med staffekringlan.. =) tog färgerna som är på bilden, men sen ska jag nog beställa ett mossgrönt oxå..  i Like!



bilder



peanuts första utställning!

idag var peanut på sin första utställning.  glad han vart birvalp och 1a med HP valp 6-9mån

här är domarutlåtandet: Utmärkt strl, kompakt härlig kropp, härligt huvud och uttryck, korrekta öron, bra hals. stark överlinje. saxbett, bra bredd i fronten, ngt öppna vinklar fram, bra bak.  kraftfull bröstkorg, utmärkt benstomme.
välmusklad för åldern. bra mellanhänder o tassar. rör sig utmärkt från alla håll. en vacker repressentant för rasen..

Jag är supernöjd med min lilla nöt!
bilder kommer sen...

Peanut!

peanut o husse busar..



vi beställde 2st brandslangsbitar av en tjej på staffe forumet för ett tag sendan oxå, bra att ha busa och med =)


Pappa!

idag åkte jag matte o liam ut på erikslund för vi behvöde köpa vissa saker.. jag köpte en apportbock så jag ska börja klicka in peanut på den. =) spännande o se hur fort han lär sig. =) iaf när vi var klara så kom pappa å vi vart bjudna på lunch o efter det tog matte o liam bussen hem o jag o pappa åkte vidare till ica maxi o storhandlade o när vi kom ut därifrån så öste regnet ner bokstavligt talat. sen åkte vi hem och fikade lite och Liam fick jätte fina kläder från P.O.P och annat smått o gott =) och matte fick oxå fina kläder o skor av papps.. =) så roligt att ha pappa nära nu, vi måste åka ner o hälsa på dom SNART..




nu ska jag ta och borsta peanut duscha honom göra rent hans öron o klippa klor så han är fin tills imornbitti då vi åker iväg på utställningen. whis me luck ;)

kramkram

mini shoppingrunda

hittade just ingenting på shoppingrundan. det vart bara en sån här midjeväska som jag ska ha när jag är ute å tränar peanut, perfekt till spårlina bajspåse leksak å godis. =)
sen köpte jag ett par nya galonisbyxor åt liam. får se vad man hittar imorn för smått o gott för då ska jag tvinga in matte o liam på nordik mohahah de du matte ;)

friday <3

alltid mysigt med fredag =) nu ska vi äta sen är de dags för fredagsmys med liam o en film..

imorn ska vi ut och shoppa lite hela familjen och på söndag är det utställning.. hjäääälp vad nervös jag är..  vad ger jag mig in på?! men jag ska väl överleva iaf..




shopping

nu ska jag snart ut på en liten shopping runda, men jag känner att jag inte har dom riktiga spenderar byxorna på mig.. känner mig snål idag, bra iofs men samtidigt liiite tråkigt.. hihihi

hör å tal

nästa vecka ska vi till bvc för att göra en ny hörselundersökning på liam för när vi var där på 4års kontroll hörde han jätte dåligt på det ena örat. hon hade på högsta på hörapparaten o han hörde dåligt ändå. så nu har hon skcikat ut en ny remiss. de kan ju bero på hans öroninflammationer han har till o från o vätska. hoppas på att de är anledningen.

sen ska vi även till talpedagogen för första mötet. =) spännande

idag har liam cyklat cyklat o cyklat han är så stolt att han lärt sig hehe sötnosen. imorn är de fredag igen hoho som ni inte visste ;) men de ska bli skönt med helg. jag ska bege mig ut på shopping tror jag =) iaf en liten sväng

nu ska vi se idol o en film efter det.. kramkram





Liam cykla

igår tog vi bort liams stödhjul och idag körde han för första gången och han är jätte duktig. det hade varken jag eller mattias väntat oss att han skulle fixa det helt själv.. =) stolt mamma hihih

arbetsrehab

idag var det dags för andra mötet på arbetsrehab o de kändes jätte bra =) sista gången nästa vecka o då får vi bestämma schema o veckan efter det drar det igång på allvar. =) superskoj....

liam fick sluta halv 4 istället för 2 så han ser lite trött ut nu min guldklimp, men han var stolt att han fått äta mellis på dagis. =)


nu ska jag ta och diska upp sen gå ner och handla inför middagen, idag blir det pasta med kyckling och soltorkade tomater, såg receptet här  http://www.alltforforaldrar.se/frusofie/2010/september/pasta-med-kyckling-och-soltorkade-tomater.html#comment
kramkram

Liams uttal!

Liam har problem att uttala vissa bokstäver så nästa vecka om jag minns rätt ska vi till en talpedagog.. nu är de ju så att jag älskar hans felsägningar dom är så söta jag blir varm när jag tänker på de..  han har ju svårt att säga f och r tex så han säger

sajmoj o sajsaj till farmor o farfar
sussingar till fossingar
sot till fot

osv ... tycler bara de låter charmigt. nu vill dom vara ute i god tid o rätta till de med små enkla saker man kan göra hemma. de är bra ändå att man får hjälp i tid då det är lättare att rätta till de..



flower

såhär fint hade hibiskusen blommat ut när vi kom hem i söndags.. =) så fin

idag har jag vart med sandra o kollat på deras hus.. =) så mysigt med hus o sen åkte vi förbi hunsportcenter där jag köpte utställningskoppel åt peanut


skulle ta en bild men man ser inte så mkt av själva koppel/halsbandet ;) det är iaf läderkoppel o kedja i samma.. =) det kommer han bara kunna ha den här gången sen har han nog växt ur det eller ja iofs han kanske kan ha de om vi tar någon till utställning nu de närmaste tiden.. =)

sen när jag kom hem så kom svärmor o hämtade upp mig så vart jag bjuden på lunch nere på stan.. sen kollade vi lite i butiker innan hon lämnade av mig hemma sen hann jag bara hämta cykeln o dra iväg å hämta liam så nu sitter han å äter mellis.. sen är de dags för lite bus ..

kramar

lillprinsen

min lilla butterkaka....

idag har liam vart tillbaka till dagis från en vecka hemma med feber o hosta..

Peanut 6månder idag!


lingon & äpplen

nu har vi kommit hem från en toppen helg på landet. vi har ätit färsk fiskade kräftor vart ute o plockat lingon, plockat äpplen o haft de mysigt =) nu ska vi äta sen ska jag göra äppelmos o lingonsylt...

utställning

idag kom papperna till utställningen de var 341 hundar om jag minns rätt men bara 5st staffar varav 3st tadpolare.  lite mer en en vecka kvar sen är de dags.. ihihi spännande..

nu ska vi börja packa o plocka upp här hemma innan vi ska åka. trevlig helg.. kramar

dont be cruel

don´t be cruel med elvis o tolvis är så grymt bra låt.. man blir glad av den låten.. GILLAS

nu ska jag krypa ner breve mitt allra finaste och betydelsefullaste här i livet som sover i mamma o pappas säng inatt.. han har sovit så oroligt nu när han vart dåligt så då är det skönt att ha honom nära sig så han känner trygghet..

Natti natt söta drömmar...

ledsen!

usch dessa två kvällar har inte vart roliga.. har gråtit o jag är så ledsen över mitt hår.. kan det inte bara sluta nu.. måste gå in och tvätta det nu o då får jag genast ångest det är läskigt att se de ramla av... =( =( =(




klicker kurs!

idag har jag anmält mig och peanut till en klickerträningskurs som börjar om ca 1månad de blir jätte bra för den löser av grundlyndads kursen vi ska gå.. =) skoj ska de bli



Liam har inte mått så bra idag. så han får vara hemma tills på måndag o kurera upp sig ordentligt. imorn åker vi till snytsbo o stannar där över helgen. och jag ska ut och plocka svamp yeeeeeeey vad kul o skönt de ska bli o gå i skog.. =) älskar verkligen skogen..

men innan dess så ska jag till veterinären och köpa en ny 15kgs säck med hundmat o sen in på apoteket o köpa viaccutan till peanut.. morsning korsning

Parfym med ett stort D..

jag har hittat min bästaste parfym som therese hade på sig häromdagen.. den luktar ljuvligt så det blir att springa ner o köpa den direkt pengarna kommer in på kontot. namnam kan knappt vänta ihihih



Lillplutten!

tycker synd om Liam som har blåsor i munnen så han har svårt att äta o de har vart så nu i några dagar, de är inte alls mkt han får i sig i matväg o inatt vaknade han till o från och hade ont oxå.. tänkte att man kanske ska fixa nått sånt där man baddar blåsorna med innan matdags men frågan är hur lätt de är för vad jag minns så svider det rätt rejält..


igår så gjorde jag iaf senapskryddad fisk, sån där färdig blandning som man har på torsk tex. det är riktigt gott tycker jag o Liam gillar det oxå..  smidigt o gott att göra ibland ;)



nu vill jag att papperna till utställningen ska komma är så pepp nu så jag spricker.. ska bli riktigt mysigt att åka iväg en hel dag med matte sandra o fredda =)



arbetsrehab

idag har jag alltså vart  första dagen på arbetsrehabiliteringen jag förmodligen ska börja.. vi ska mötas 3 onsdags eftermiddagar och den sista gången får vi bestämma oss för att fortsätta eller ej. jag har väl iofs redan bestämt mig då jag ser detta som en stor chans att få hjälp ut i arbetslivet vilket jag ser fram emot, men jag kan samtidigt inte blunda för dom begränsningar jag har. men det känns super duper att äntligen vara igång o de kändes riktigt bra idag,  nu efteråt snurrar de i huvudet som bara den o jag skulle helst av allt bara lägga mig i sängen ett tag o rensa tankarna o återhämta mig men de får man ta ikväll när liam somnat.. hur som helst så verkar de jätte bra där man tar de i lugn takt å man kommer att vara där ca 2-4 år beroende på hur pass varje individ behöver..

jag är superglad att jag fick chansen att gå med..



min febriga kille.

liam har fortfarande feber men han är pigg igen iaf =)  nu har jag fisken inne i ugn o när matte kommer hem ska han o liam åka lite 4hjuling och jag ska ut och träna lydnad med peanut. tänkte att vi kunde vara på fotbollsplanen så kan dom åka där så får dom samtidigt agera lite störningsmoment....

jag är jätte sugen på något gott tea  och skorpor med ost.. ska be matte köpa osötade fullkornsskorpor tills ikväll.. namnam



TRASIGA KLÄDER°

idag på em dag har jag ägnat mig åt att leta reda på alla kläder vi har kvar som tvättmaskinen här nere haft sönder..  det är kläder värda 5286kr och då har jag inte orkat gå igenom alla sängkläder som, har en del som gått sönder där oxå det har redan tagit ett antal timmar att kolla igenom detta..


sen har jag även plockat ur våran garderob som har vart smockfull med skräp man kunde knappt öppna dörren utan att de välde ut.. riktigt skönt att ha detta gjort..





piggelin

inatt vaknade liam och kom in till oss o la sig. han var KOKHET verkligen, han somnade om men sov väldigt orolig och  var törstig. sen efter vaknat till o från vart han hungrig vid fem tiden så mattias gick upp med honom o gav honom macka och yoghurt. sen sov han inget mer på några timmar. han har spytt massvis med slemm och hade 39,5 i feber sist vi kollade. han är för första gången riktigt tagen o vill mest sitta still. han har jätte ont i huvudet och det är första gången han har sagt att han har ont där.. så nu är de massa dricka o piggelin som gäller för lillkillen.. inge roligt när han är så dålig.. han har iaf sovit på min arm i 2timmar nu efter vi läst en bok.. mammas fina älskling

nu ska jag ut med peanut en sväng.. kramelikram

Lördagen!

idag har vi vart nere på stan och handlat lite kläder åt liam..efter det har vi vart på kalas hos saga som fyllde 9år.. stora tjejen.. =) orkar inte skriva såhär kommer lite bilder ifrån dagen
















fredagsbesök..

Söta sandra med peanuts mamma edna o hans syster pixie
syster pixie



hundtrassel ;)

viggo



franska bulldogen Edvin


mamma edna och syster pixie




Elin tog även med sig den peanuts nya hundbädd jag ska köpa =) den är återvunnen av bildäck o jag tycker dom är är riktigt coola.. sen hade hon även koppel och halsband så nu kommer peanut vara riktig häftig ;) hehe






haft en riktig toppen fredag!...

fridaylove

hello äntligen fredag =) mysigt att ha mina killar hemma..

ska börja städa upp lite här hemma för idag kommer elin med sin vän o sen har hon med sig peanuts mamma edna peanuts syter pixie o sen har hennes vän en fransk bulldog med sig. dom ska på utställning i gävle så då kommer dom o hälsar på här idag. sen kommer sandra över med viggo ocskå riktigt roligt.. =)


nu är de dags att dra igång här hemma.. trevlig fredag..

torsdag!

idag var jag o sandra ute på hälla en snabbis jag köpte en liten barnservice på NORDIK.. det hade kostat 129kr och var 75% så de vart hela 32kr =)


jag pysslade ju här för ett tag sen o gjorde såna här fjärilar som hänger i Liams fönster nu












sunny is funny

härlig dag de är ute idag frisk luft o sol de gillas.. =) nu är den mysigaste tiden på året när hösten är på väg.. de finns inge skönare årstid att ta hundpromenader på.. jag önskar vi bodde i ett hus på landet så jag kunde ha mig ett gäng hundar.. en riktigt stor hund skulle jag vilja ha sen kanske 2 staffar till.. liam kom upp imorse o sa att han hade bestämt sig för att köpa tillbaka chili.. =( lillkillen de är inte första gången han sagt det.  han saknar honom väldigt mkt.. är glad att han växt upp med hundar för jag tror att de är jätte viktigt för barn eller inte viktigt men väldigt bra iaf. man lär sig om empati o får förståelse för djur.. =) sen är de ju bara för mysigt med hundar oxå ;)

nu ska jag ut med sandra en sväng.. kramkram

plus o minus

jag har tagit mig äran att välja bort dom människor i min omgivning som tar för mycket negativ energi. såna som tex snackar skit bakom ens rygg. det känns som jag kommit ifrån det där på senare dagar. man ska leva så man mår bra då förstår jag itne varför folk fortsätter att umgås med såna dom ej mår bra med. livet är för kort för att kastas bort.



RSS 2.0